Keptos spalvotosios morkos su avinžirniais
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Reikės:
-
daigintų kviečių150 g
-
virtų avinžirnių230 g
-
alyvuogių aliejaus1 šaukštas (-ai)
-
citrinų sulčių1 šaukštelis (-iai)
-
česnako1 skiltelė (-ės)
-
druskos0.5 šaukštelis (-iai)
-
kapotų česnako laiškų1 šaukštas (-ai)
Paruošti morkas reikės:
-
ekologiškų spalvotųjų morkų500 g
-
alyvuogių aliejaus1 šaukštelis (-iai)
-
maltų kuminų0.25 šaukštelis (-iai)
-
druskospagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Paruošti moliūgų sėklas reikės:
-
moliūgų sėklų6 šaukštelis (-iai)
-
alyvuogių aliejaus0.5 šaukštelis (-iai)
-
kuminas1 žiupsnelis
-
aitriosios paprikos milteliai1 žiupsnelis
-
druska1 žiupsnelis
Padažui:
-
jogurto160 g
-
šviežių kapotų petražolių1 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į gilų dubenį supilkite aliejų, citrinų sultis, išspauskite česnaką. Viską išmaišykite. Tada suberkite avinžirnius, daigintus kviečius ir išmaišykite.
Paruoškite morkas. Nuskustas, nuplautas ir nusausintas morkas supjaustykite lazdelėmis. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pašlakstykite aliejumi, pagardinkite prieskoniais ir pašaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Morkas kepkite apie 20–35 min., kol apskrus.
Paruoškite moliūgų sėklas. Sumaišykite sėklas su prieskoniais ir aliejumi. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 2–3 min., kol apskrus.
Pasigaminkite jogurtinį padažą. Dubenyje išmaišykite jogurtą su prieskoniais ir kapotomis petražolėmis.