Keptos vištienos blauzdelės su cukinijomis, brokoliais ir morkomis
-
Gaminimas 45min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalo ingredientai:
-
vištienos blauzdelės5 vnt.
Marinato ingredientai:
-
pasukos250 ml
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
česnakas1 vnt.
-
petražolės10 g
-
druska ir pipiraipagal skonį
Patiekimo ingredientai:
-
cukinija2 vnt.
-
mažos morkytės250 g
-
vyšniniai pomidorai5 vnt.
-
jauni brokoliai250 g
-
petražolės10 g
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
raudonėliai0.5 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Stambiai sukapokite česnaką (5 skilteles) ir petražoles. Dubenėlyje gerai išmaišykite visus marinato ingredientus.
Į šaldyti skirtą sandarų maišelį įdėkite vištieną, supilkite marinatą ir tolygiai paskirstykite, stengdamiesi pašalinti orą. Sandariai uždarę, palikite marinuotis šaldytuve 24 val.
Vištieną sudėkite į kepimo indą, užpilkite marinatu ir pašaukite į iki 200 0C įkaitintą orkaitę 30–45 min.
Kol kepa vištiena, paruoškite garnyrą. Cukiniją supjaustykite 0,7 mm žiedeliais, nuskuskite morkas, perpjaukite pusiau pomidoriukus.
Brokolius lengvai apvirkite pasūdytame vandenyje. Iškart perliekite lediniu vandeniu (kad išliktų sodri spalva).
Trumpai apvirkite morkas.
Daržoves pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, raudonėliais ir sudėkite į kepimo indą šalia vištienos, likus 12 min. iki kepimo pabaigos.
Iškepusią vištieną su daržovėmis gražiai išdėliokite lėkštėje, pašlakstykite sultimis, kuriose ji kepė, pabarstykite kapotomis petražolėmis.
Patarimas. Jei norite aštraus pikantiško skonio vištienos, į marinatą galite įmesti aitriosios paprikos.