Keptų baklažanų salotos
-
Gaminimas 35min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai
-
baklažanai2 vnt.
-
paprikos1 vnt.
-
pomidorai2 vnt.
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
petražolės2 šaukštai
-
druskapagal skonį
-
aliejus kepti
-
medus2 šaukštas (-ai)
-
balzaminis actas3 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus4 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Baklažanus supjaustykite griežinėliais. Pabarstykite druska ir palikite 10 min. Nuplaukite druską ir nusausinkite. Baklažanus kepkite gerai įkaitintame aliejuje iki gelsvumo. Dėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius.
Kubeliais supjaustykite papriką ir pomidorus. Susmulkinkite svogūną, sukapokite petražoles. Sumaišykite visus padažo ingredientus. Užpilkite ant salotų ir viską išmaišykite.
Skanaus!
Patarimas. Salotas tinka valgyti šaltas ir karštas.