Kiauliena su kukurūzais ir ryžiais
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
susmulkinta kiaulienos500 g
-
svogūnas1 g
-
aliejus1 šaukštas (-ai)
-
žalioji paprika1 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
prieskonių mišinys „Taco“3 šaukštas (-ai)
-
pomidorų padažas3 šaukštas (-ai)
-
konservuoti kukurūzai340 g
-
juodosios pupelės380 g
-
aitrioji paprika1 vnt.
-
ilgagrūdžiai ryžiai200 g
-
sultinys arba vanduo500 ml
-
čederio sūris100 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite gilią keptuvę su aliejumi. Svogūną susmulkinkite kubeliais ir suberkite kepti į įkaitintą keptuvę. Žaliąją papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes, supjaustykite kubeliais ir sudėkite kepti kartu su svogūnu apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės.
Suberkite susmulkintas česnako skilteles. Pakepkite dar 1 minutę. Sudėkite susmulkintą kiaulieną ir pakepkite maišydami apie 5 minutes. Ant mėsos užberkite „Taco“ prieskonių ir išmaišykite. Į keptuvę sudėkite juodąsias pupeles, kukurūzus, susmulkintą aitriąją papriką, sukrėskite pomidorų padažą, paskaninkite druska, pipirais ir išmaišykite.
Suberkite ryžius, supilkite sultinį ir uždenkite keptuvę. Patiekalą troškinkite ant vidutinės kaitros apie 20 minučių.
Ant paruošto troškinio užberkite čederio sūrio, uždenkite dangčiu ir palikite 3 minutėms. Išjunkite kaitrą. Kai sūris išsilydys, patiekite.
Galite patiekti su pomidorais, svogūnų laiškais ir kalendromis.