Kiaulienos nugarinė su obuoliais ir garstyčiomis
-
Gaminimas 50min
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
kiaulienos nugarinė be kaulo, supjaustyta kepsneliams400 g
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
mairūnas0.5 šaukštelis (-iai)
-
švežiai grūsti pipiraipagal skonį
Įdarui:
-
obuolys1 vnt.
-
svogūnas „Shallot“1 vnt.
-
aliejus3 šaukštas (-ai)
-
garstyčios1 šaukštas (-ai)
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
džiovintos spanguolės1 šaukštas (-ai)
-
džiovinti pomidorai3 vnt.
-
vytinto kiaulienos kumpio2 gabalėlis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Garnyrui:
-
bolivinės balandos100 g
-
svogūnas1 vnt.
-
morka1 vnt.
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
petražolės3 vnt.
-
žaliosios šparaginės pupelės300 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kiekviename kiaulienos kepsnelyje su aštriu peiliu įpjaukite kišenelę. Pabarstykite pipirais, mairūnais, kapotais česnakais ir pamarinuokite per naktį.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir suberkite smulkiai supjaustytą svogūną. Svogūną pakepinkite. Tada suberkite smulkiai supjaustytą obuolį, pakepinkite kelias minutes. Suberkite susmulkintą česnaką, spanguoles, kiaulienos kumpį. Nuimkite keptuvę nuo viryklės ir įmaišykite džiovintus pomidorus bei „Dijon“ garstyčias. Paskaninkite druska ir pipirais.
Į kiaulienos kepsnelių kišenėles dėkite pasigamintą įdarą, atsargiai suspauskite. Kepsnelius persmeikite mediniais smeigtukais, kad įdaras neiškristų.
Įkaitinkite keptuvę su riebalais ir apkepkite kepsnelius iš abiejų pusių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 0C temperatūros. Šaukite keptuvę su kepsniais ir kepkite apie 10 min.
Pasigaminkite garnyrą. Bolivines balandas išvirkite vandenyje. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi suberkite supjaustytus kubeliais svogūnus ir morkas. Pakepinkite, kol suminkštės. Įmaišykite kepintas daržoves į virtas bolivines balandas, paskaninkite druska, papuoškite kapotomis petražolėmis.
Šparagines pupeles apvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite ir įdėkite šaukštą sviesto. Maišykite, kol sviestas ištirps.
Kiaulienos kepsnelius patiekite su bolivinių balandų ir šparaginių pupelių garnyru.