Kiaulienos nugarinė su vyšnių ir aitriosios paprikos padažu
-
Gaminimas 2h 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
Kiaulienos nugarinė be kaulo2 kg
-
Gazuotas mineralinis vandens1 l
-
Citrina0.25 vnt.
-
Česnakas2 skiltelė (-ės)
-
Provanso žolelių mišinys2 šaukštas (-ai)
-
Rozmarinas1 šaukštelis (-iai)
-
Čiobrelis1
-
Aliejus2 šaukštas (-ai)
-
Druska120 g
Ingredientai padažui:
-
Vyšnių uogienė250 g
-
Raudonas sausas vynas125 g
-
Garstyčios2 šaukštas (-ai)
-
Raudonoji aitrioji paprika2 vnt.
Ingredientai garnyrui:
-
Bulvės1 kg
-
Grietinė3 šaukštas (-ai)
-
Garstyčios1 šaukštas (-ai)
-
Svogūno laiškai2 vnt.
-
Šparaginės pupelės1 pakuotė (-ės)
-
Šoninė50 g
-
Alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
Citrina1 skiltelė (-ės)
-
Druskapagal skonį
-
Pipirai1 pagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Vandenį pasūdykite ir į jį pamerkite mėsos gabalą. Indą uždarykite ir padėkite šaltai 1–2 valandoms. Nupilkite skystį per sietelį. Česnaką nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su prieskoniais ir citrinos sultimis. Mėsą įtrinkite paruoštu marinatu ir palikite šaltai per naktį.
Mėsą aptepkite aliejumi, dėkite kepti ant grilio didelės kaitros apie 8–12 minučių. Dangčiu uždenkite grilį. Grilio kaitra turi būti vidutinė. Kiaulienos nugarinę kepkite apie 30 minučių. Kas 8–10 minučių pavartykite.
Kol marinuosis mėsa, paruoškite padažą. Padažui skirtus produktus sumaišykite puode ir užvirkite, pavirkite 5 minutes ir atvėsinkite.
Bulves išvirkite, perpjaukite per pusę, apkepkite ant grotelių. Prie bulvių pasigaminkite padažą. Dubenyje sumaišykite garstyčias, grietinę, pabarstykite susmulkintų svogūno laiškų.
Prie kepsnio patiekite šparaginių pupelių su šonine. Šparagines pupeles apvirkite vandenyje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis, užberkite pipirų. Šoninę apkepkite ant keptuvės arba ant grotelių. Šoninę atvėsinkite, pasmulkinkite ir išdėliokite ant virtų pupelių.