Kiaulienos nugarinės kepsniai, marinuoti su kiviais
-
Gaminimas 2h 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
kiaulienos nugarinė be kaulo720 g
-
Kiviai2 vnt.
-
Citrina0.25 vnt.
-
Skystas medus1 šaukštas (-ai)
-
Raudonėliai1 šaukštelis (-iai)
-
Grūdėtosios garstyčios1 šaukštelis (-iai)
-
Česnakas3 skiltelė (-ės)
-
Pipirai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Druskapagal skonį
Ingredientai garnyrui:
-
Smidrai400 g
-
Raudonoji paprika2 vnt.
-
Vyšniniai pomidorai250 g
-
Aliejus1 šaukštas (-ai)
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nulupkite kivių žievę ir susmulkinkite juos. Į dubenėlį dėkite kivius, nuluptas ir susmulkintas česnako skilteles, grūdėtąsias garstyčias, išspauskite citrinos sultis, įkrėskite medaus, suberkite raudonėlius ir pipirus. Viską sutrinkite. Kiaulienos nugarinės kepsnius įtrinkite pasiruoštu marinatu. Padėkite šaltai marinuotis ne ilgiau nei 2 valandas, nes kitaip mėsa bus sausoka.
Kepsnius kepkite ant vidutinės grilio kaitros po 7–8 minutes iš abiejų pusių. Iškeptus kepsnius pagardinkite druska.
Kepsnį patiekite su daržovėmis.Smidrus nuskuskite. Paprikas perpjaukite į 4 dalis, pašalinkite sėklytes. Smidrus, paprikas ir pomidorus apšlakstykite aliejumi ir kepkite ant grotelių. Smidrus ir pomidorus kepkite 2–3 minutes, paprikas – 5–7 minutes.