Kiaulienos nugarinės kepsniai, marinuoti su kiviais

  • Gaminimas 2h 40min
  • Vidutinis
Kiaulienos nugarinės kepsniai, marinuoti su kiviais

Ingredientai

Ingredientai:

  • kiaulienos nugarinė be kaulo
     720 g
  • Kiviai
     2 vnt.
  • Citrina
     0.25 vnt.
  • Skystas medus
     1 šaukštas (-ai)
  • Raudonėliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Grūdėtosios garstyčios
     1 šaukštelis (-iai)
  • Česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • Pipirai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Druska
      pagal skonį

Ingredientai garnyrui:

  • Smidrai
     400 g
  • Raudonoji paprika
     2 vnt.
  • Vyšniniai pomidorai
     250 g
  • Aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite kivių žievę ir susmulkinkite juos. Į dubenėlį dėkite kivius, nuluptas ir susmulkintas česnako skilteles, grūdėtąsias garstyčias, išspauskite citrinos sultis, įkrėskite medaus, suberkite raudonėlius ir pipirus. Viską sutrinkite. Kiaulienos nugarinės kepsnius įtrinkite pasiruoštu marinatu. Padėkite šaltai marinuotis ne ilgiau nei 2 valandas, nes kitaip mėsa bus sausoka.

Kepsnius kepkite ant vidutinės grilio kaitros po 7–8 minutes iš abiejų pusių. Iškeptus kepsnius pagardinkite druska.

Kepsnį patiekite su daržovėmis.Smidrus nuskuskite. Paprikas perpjaukite į 4 dalis, pašalinkite sėklytes. Smidrus, paprikas ir pomidorus apšlakstykite aliejumi ir kepkite ant grotelių. Smidrus ir pomidorus kepkite  2–3 minutes, paprikas – 5–7 minutes.

Panašūs receptai