Kiaulienos sprandinės iešmeliai su aštriomis salotomis ir chimichurri sviestu
-
Gaminimas 9h
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Supjaustyta sprandinė be kaulo800 g
-
Aliejus3 šaukštas (-ai)
-
Maltas kuminas1 šaukštas (-ai)
-
Kalendra1 šaukštas (-ai)
-
Cinamonas1 šaukštelis (-iai)
-
Raudonėliai1 šaukštas (-ai)
-
Aitriosios paprikos1 šaukštelis (-iai)
-
Garstyčių milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
Obuolių actas (pagal norą)1 šaukštas (-ai)
-
Pipirai1 šaukštelis (-iai)
-
Kukurūzų burbuolės40 g
-
Druskapagal skonį
Ingredientai chimichurri sviestui:
-
Sviestas100 g
-
Petražolės10 g
-
Česnakas2 skiltelė (-ės)
-
Žali svogūno laiškai2 vnt.
-
Raudonojo vyno actas20 ml
-
Alyvuogių aliejus50 ml
-
Čiobreliai1 šaukštelis (-iai)
-
Aitriųjų paprikų milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Druskažiupsnelis
Ingredientai aštrioms agurkų salotoms:
-
Agurkai6 vnt.
-
Raudonoji aitrioji paprika1 vnt.
-
Obuolių actas2 šaukštas (-ai)
-
Cukrus arba medus1 šaukštelis (-iai)
-
Metų lapeliai10 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kiaulienos sprandinės pjausnius supjaustykite į 3 juosteles. Dubenyje sumaišykite marinatui skirtus prieskonius, išskyrus druską. Jais įtrinkite mėsą ir palikite pasimarinuoti 8–12 valandų. Pjausnius suverkite ant iešmelių ir kepkite ant grilio iš abiejų pusių po 5–7 minutes. Iškeptą mėsą pagardinkite druska.
Pasigaminkite Chimichurri sviestą. Į virtuvinį kombainą sudėkite sukapotas petražoles, česnako skilteles, susmulkintus svogūnų laiškus, supilkite raudonojo vyno actą, aliejų, suberkite čiobrelius, aitriųjų paprikų miltelius ir druską. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su trintomis žolelėmis. Sukrėskite į maistinę plėvelę, susukite, suriškite plėvelės galus ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad sustingtų. Sviestą galima paruošti iš vakaro. Sviestą galite laikyti šaldiklyje iki 1 mėnesio.
Pasiruoškite aštrias agurkų salotas. Agurkus nuplaukite, su daržovių skutikliu arba specialia tarka supjaustykite išilgai, plonomis juostelėmis. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes, susmulkinkite ir suberkite ant agurkų. Dubenyje sumaišykite obuolių actą su cukrumi, užpilkite ant salotų. Viską išmaišykite.
Kiaulienos sprandinės iešmelius patiekite su aštriomis agurkų salotomis ir Chimichurri sviestu, keptais ant grilio kukurūzais.