Kiaulienos sprandinės iešmeliai
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
Atšaldyta kiaulienos sprandinė be kaulo450 g
-
Kokosų arba karvių pienas140 ml
-
Česnakas1 vnt.
-
Ciberžolė1 šaukštas (-ai)
-
Malta kalendra0.25 šaukštelis (-iai)
-
Augalinis aliejus2 šaukštas (-ai)
-
Medus1 šaukštas (-ai)
-
Austrių padažas0.5 šaukštas (-ai)
-
Tamsus sojų padažas1 šaukštelis (-iai)
-
Pipirai1 žiupsnelis
-
Druska1 žiupsnelis
-
bambukiniai iešmeliai15 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite mėsą:
Supjaustykite kiaulieną pailgais 2–2,5 cm pločio ir 3–4 cm ilgio gabaliukais. Kuo jie bus plonesni, tuo minkščiau bus iškepę.
Virtuvės kombainu sutrinkite česnakus (2 skilteles). Supilkite 80 ml pieno, sojų padažą, austrių padažą, 1 šaukštą daržovių aliejaus, sukrėskite medų, įberkite maltos kalendros, pipirų ir druskos. Viską gerai sumaišykite.
Dubenyje sumaišykite supjaustytą kiaulieną ir sutrintus ingredientus. Dubenį uždenkite ir mėsą marinuokite šaldytuve mažiausiai 3–4 valandas (geriausia – per naktį).
Kepkite:
Iš šaldytuvo išimkite marinuotus kiaulienos gabaliukus ir leiskite mėsai pastovėti kambario temperatūroje 5–10 minučių. Tada jau galite suverti mėsos gabaliukus ant išmirkytų medinių iešmelių.
Įkaitinkite grilį iki vidutinės temperatūros. Ištepkite grilio groteles likusiu augaliniu aliejumi.
Kepkite 6–8 minutes kiekvieną pusę (kepdami galite apversti kelis kartus). Kiaulienos gabaliukas visiškai iškepa maždaug per 12–15 minučių. Sukdami iešmelius, kepkite mėsą grilyje, nuolat pašlakstydami kokosų arba karvių pienu.
Patiekite su virtais Jasmine ryžiais.