Kiaušinių ir porų paštetas
-
Gaminimas 1h 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
kiaušiniai (virti)10 vnt.
-
kiaušiniai2 vnt.
-
porai2 vnt.
-
fermentinis sūris80 g
-
petražolės50 g
-
sviestas3 šaukštas (-ai)
-
malti džiūvėsėliai3 šaukštas (-ai)
-
rozmarinai1 žiupsnelis
-
smulkinti muskato riešutai1 žiupsnelis
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Porus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais ir troškinkite svieste ant silpnos kaitros apie 3–4 min., kol suminkštės. Atsargiai! Porai neturi paruduoti.
Virtus kiaušinius nulupkite ir 5 vienetus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Kiaušinius sumaišykite su troškintais porais, kapotomis petražolėmis ir tarkuotu sūriu.
Įmuškite 2 kiaušinius, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite masę.
Nedidelę pyrago kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, sukrėskite pusę paruoštos masės, išdėliokite 5 virtų kiaušinių puseles ir ant viršaus sukrėskite likusią masę. Dėkite paštetą į įkaitintą iki 185 °C orkaitę. Kepkite apie 35–40 minučių.
Patarimas. Patiekdami paštetą galite jį papuošti daigais ir putpelių kiaušiniais.