Kiaušinių, smidrų ir tuno salotos su pupelėmis (pietų dėžutėje)
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
kiaušiniai2 vnt.
-
raudonas svogūnas0.5 vnt.
-
konservuotos baltosios pupelės250 g
-
smidrai200 g
-
citrina0.5 vnt.
-
tuno gabaliukai savo sultyse160 g
-
krapai5 g
-
alyvuogių aliejusšlakelis (-iai)
-
druska ir pipraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite ingredientus.
Kiaušinius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. Svogūną susmulkinkite. Pupeles perplaukite šaltu virintu vandeniu.
Smidrus nuskuskite. Jei naudojate jaunus smidrus, nuplikykite. Jei stambesnius, pavirkite ~ 5 min. sūdytame vandenyje.
Išėmę iš vandens, pašlakstykite išspaustos citrinos sultimis ir stambiai supjaustykite.
Visus salotų ingredientus sudėkite gilų dubenį ar priešpiečių dėžutes.
Pašlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais, pabarstykite stambiai pjaustytais krapais ir skanaukite.
1 patarimas. Šiam patiekalui labai tiks šviežio tuno filė. Filė gabaliukus kepkite iš abiejų pusių ~ 2–3 min. Tunas viduje turi likti rožinis (toks bus sultingesnis ir skanesnis). Pabarstykite druska ir pipirais. Atvėsinkite ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
2 patarimas. Vietoje smidrų galite naudoti šparagines pupeles ar brokolius.
3 patarimas. Vietoje tuno galite naudoti lašišą arba menkę.