Kininių bastučių (ang. Pak Choi) salotos su krevetėmis ir lęšiais
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Salotos PAK CHOI250 g
-
šaldytos virtos krevetės200 g
-
medus1 šaukštas (-ai)
-
juodieji lęšiai200 g
-
ridikėliai120 g
-
avokadai2 vnt.
-
aitrioji raudonoji paprika1 vnt.
-
šviežios kalendros25 g
-
žalioji citrina1 vnt.
-
sojų padažas2 šaukštas (-ai)
-
medus1 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Lęšius perplaukite vandeniu ir dėkite virti apie 20 minučių, kol suminkštės. Išvirtus lęšius nukoškite per kiaurasamtį.
Šaldytas krevetes atšildykite ir perplaukite virintu vandeniu.
Į dubenį supilkite sojų padažą, žaliosios citrinos sultis, suberkite virtus lęšius, susmulkintą aitriąją papriką, kapotas kalendras, sukrėskite medų. Viską gerai išmaišykite.
Užvirkite vandenį, įberkite druskos, sudėkite perpjautas kininių bastučių salotas. Virkite 1–2 minutes.
Į serviravimo indą dėkite lęšius, kininių bastučių salotas, krevetes, supjaustytą avokadą ir griežinėliais supjaustytus ridikėlius.