Kininių bastučių (ang. Pak Choi) salotos su krevetėmis ir lęšiais

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Kininių bastučių (ang. Pak Choi) salotos su krevetėmis ir lęšiais

Ingredientai

  • Salotos PAK CHOI
     250 g
  • šaldytos virtos krevetės
     200 g
  • medus
     1 šaukštas (-ai)
  • juodieji lęšiai
     200 g
  • ridikėliai
     120 g
  • avokadai
     2 vnt.
  • aitrioji raudonoji paprika
     1 vnt.
  • šviežios kalendros
     25 g
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • sojų padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • medus
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Lęšius perplaukite vandeniu ir dėkite virti apie 20 minučių, kol suminkštės. Išvirtus lęšius nukoškite per kiaurasamtį. 

Šaldytas krevetes atšildykite ir perplaukite virintu vandeniu.

 Į dubenį supilkite sojų padažą,  žaliosios citrinos sultis, suberkite virtus lęšius, susmulkintą aitriąją papriką, kapotas kalendras, sukrėskite medų. Viską gerai išmaišykite. 

Užvirkite vandenį, įberkite druskos, sudėkite perpjautas kininių bastučių salotas. Virkite 1–2 minutes. 

Į serviravimo indą dėkite lęšius, kininių bastučių salotas, krevetes, supjaustytą avokadą ir griežinėliais supjaustytus ridikėlius.
 

Panašūs receptai