Kiniškas kiaulienos troškinys su apelsinais ir spanguolėmis
-
Gaminimas 1h 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
kiauliena450 g
-
sezamų aliejus1.5 šaukštas (-ai)
-
apelsinai2 vnt.
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas5 skiltelė (-ės)
-
vištienos sultinys300 ml
-
rudasis cukrus1 šaukštas (-ai)
-
sojų padažas2 šaukštas (-ai)
-
obuolių actas1 šaukštas (-ai)
-
„Sambal oelek“ padažas2 šaukštelis (-iai)
-
spanguolės60 g
-
virti ryžiai600 g
-
svogūnų laiškai10 g
-
druska0.5 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Nulupkite ir supjaustykite apelsiną.
Ant vidutinės kaitros įkaitinkite gilią keptuvę su aliejumi. Kiaulieną pagardinkite druska ir dėkite kepti. Kepkite iš abiejų pusių po 5 min. Svogūną supjaustykite kubeliais ir dėkite kepti į gilią keptuvę su kiauliena. Pakepkite 2 min. Suberkite susmulkintą česnaką, pamaišydami kepkite apie 1 min. Sudėkite supjaustytą apelsiną, supilkite vištienos sultinį, sojų padažą, obuolių actą, „Sambal oelek“ padažą, suberkite rudąjį cukrų. Viską išmaišykite. Keptuvę uždenkite ir dėkite į orkaitę. Troškinkite 1 valandą. Į troškinį suberkite spanguoles, išmaišykite ir dar patroškinkite apie 10 min.
Troškinį patiekite su karštais ryžiais. Patiekalą papuoškite sukapotais svogūnų laiškais.