Kiniški makaronai su jautiena cinamono ir aitriųjų paprikų padaže
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
saulėgrąžų aliejus1 šaukštas (-ai)
-
aitrioji paprika1 vnt.
-
imbiero šaknis1 vnt.
-
cinamono lazdelė1 vnt.
-
vanduo2 l
-
sojos padažas5 šaukštas (-ai)
-
jautienos nugarinė900 g
-
ryžių makaronai250 g
-
špinatai200 g
-
aitriųjų paprikų padažas Sriracha1 šaukštas (-ai)
-
svogūnų laiškai30 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Gerai įkaitinkite puodą su nesvylančiu dugnu.
Įpilkite aliejaus ir sumeskite smulkintą aitriąją papriką, kapotą imbierą (2 griežinėlius) ir cinamono lazdelę. Pakepinkite ~ 30 sek.
Įpilkite vandens, sojų padažo, užvirkite ir sudėkite plonomis juostelėmis supjaustytą mėsą. Virkite jautieną, kol taps minkšta (~ 1,5 val.).
Kol verda mėsa, paruoškite makaronus pagal pakuotėje nurodytą instrukciją ir atsidėkite.
Iš puodo su jautiena pašalinkite susirinkusius taukus ir cinamono lazdelę. Įdėkite špinatų, Sriracha padažo ir pakaitinkite ~ 1 min.
Padalykite makaronus į 6 dalis ir sudėkite į dubenėlius. Ant viršaus užberkite kapotų svogūnų laiškų ir užpilkite sultinio su smulkinta jautiena. Tolygiai paskirstykite.
Patarimas. Patiekalą galite pagardinti sojų daigais arba kiniškais grybais.