Kinkanų džemas

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Kinkanų džemas

Ingredientai

  • kinkanai
     300 g
  • cukrus
     300 g
  • vanduo
     250 ml
  • citrinų sultys
     125 ml
  • malti imbierai SANTA MARIA
     1 šaukštelis (-iai)
  • cinamono lazdelės
     1 vnt.
  • gvazdikėliai (prieskoniai)
     4 vnt.
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į prikaistuvį suberkite susmulkintus kinkanus, cukrų, prieskonius, supilkite vandenį ir citrinos sultis. Viską sumaišyki-te ir palikite pastovėti 15 minučių.
Puodą dėkite ant kaitros, maišydami virkite apie 30 minučių. Džemas turi sutirštėti.
Išimkite cinamono lazdelę ir gvazdikėlius. Leiskite džemui atvėsti, supilstykite į sterilizuotus stiklainius. Laikykite kinkanų džemą šaldytuve.
Kinkanų džemas tinka prie sūrio, vaisių, skrebučių.

Panašūs receptai

Bruknių uogienė

30min • Lengvas