Kokosinė panakota su mangais
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai mangų sluoksniui:
-
mangas1 vnt.
-
žalioji citrina0.5 vnt.
-
apelsinų sultys250 ml
-
želatina2 šaukštelis (-iai)
Ingredientai panakotai:
-
vanduo4 šaukštas (-ai)
-
želatina2.5 šaukštelis (-iai)
-
kokosų gėrimas800 ml
-
agavų sirupas (ar medus, klevų sirupas)4 šaukštas (-ai)
-
vanilės ekstraktas1 šaukštelis (-iai)
-
druska1 žiupsnelis
Papuošimui
-
avietėspapuošimui
-
pistacijų riešutaipapuošimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 7 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite mangų sluoksnį. Mango odelę nulupkite, išimkite kauliuką ir sutrinkite iki vientisos tyrės su žaliosios citrinos sultimis.
Į nedidelį puodą supilkite sultis, suberkite želatinos miltelius. Išmaišykite ir palikite pastovėti apie 10 minučių, kol želatina išbrinks.
Želatinai išbrinkus, kaitinkite virš lėtos ugnies vis maišydami, kol želatina ištirps. Neleiskite užvirti!
Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite mangų tyrę. Paskirstykite į stiklines. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, tuomet palaikykite šaldytuve apie 2 valandas, kol sustings.
Paruoškite panakotos sluoksnį. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį ir užpilkite vandeniu. Atidėkite į šalį dešimčiai minučių, kol išbrinks.
Į puodą supilkite kokosų pieną, agavų sirupą, vanilės ekstraktą ir žiupsnį druskos. Kaitinkite virš mažos ugnies, kol mišinys taps karštas, bet neužvirs. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, kol ji ištirps.
Paruoštą kremą supilstykite į stiklines ant sustingusio mangų sluoksnio. Atvėsinkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2 valandas, kol sustings.
Patiekite. Papuoškite avietėmis, smulkintais pistacijų riešutais ir patiekite.