Kokosų piene troškintas karpis
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
paprastieji karpiai1.5 kg
-
rapsų aliejus1 šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
imbiero šaknis100 g
-
česnakas1 vnt.
-
raudonoji aitrioji paprika0.25 vnt.
-
citrinžolių stiebeliai2 vnt.
-
geltonojo kario pasta25 g
-
rudasis cukrus1 šaukštas (-ai)
-
kokosų gėrimas400 ml
-
žalioji citrina1 vnt.
-
kalendra10 g
-
svogūnų laiškaipagal skonį
-
ryžiai (garnyrui)pagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pirmiausia paruoškite karpį: nuskuskite žvynus, išskroskite, išimkite žiaunas. Kruopščiai nuplaukite žuvį ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Galvą nupjaukite – ją galite palikti sriubai virti. Žuvį supjaustykite mažais gabaliukais ir kol kas atidėkite į šalį.
Didelėje, gerai įkaitintoje keptuvėje su dangčiu pakaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite į keptuvę smulkiai supjaustytą svogūną, pakepinkite apie 5 minutes. Tada šiek tiek padidinkite kaitrą, įmaišykite sukapotą imbierą, susmulkintą aitriąją papriką ir citrinžolę, įspauskite česnaką (3 skilteles). Kepkite apie 2 minutes. Tada sukrėskite kario pastą, suberkite cukrų ir kaitinkite nuolat maišydami. Kai cukrus ims tirpti ir viskas virs vientisa mase, įdėkite sukapotų šviežių kalendrų, įpilkite kokosų pieno ir 2 šaukštus vandens. Leiskite užvirti.
Į padažą dėkite žuvį, išspauskite pusę žaliosios citrinos sulčių ant viršaus. Uždenkite keptuvę ir kaitinkite viską dar 10 minučių arba kol karpis iškeps. Paragaukite, jei reikia, pridėkite dar prieskonių ir išspauskite dar žaliosios citrinos sulčių. Pabarstykite šviežių kalendrų lapeliais, smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais ir patiekite su ryžiais.