Kopūstų apkepėlė
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
-
kopūstai400 g
-
kreivabūdės300 g
-
sviestas ghi2 šaukštas (-ai)
-
krapai5 g
-
čiobreliai1 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
Tešlai:
-
kefyras400 ml
-
kiaušiniai3 vnt.
-
druska1 šaukštelis (-iai)
-
miltai220 g
-
soda0.5 šaukštelis (-iai)
-
sezamų sėklos2 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kopūstą supjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite keptuvėje su sviestu 2–3 min., kol suminkštės. Tuomet sudėkite nuplautas, nusausintas kreivabūdes. Mažesnes dėkite visas, o didesnes suplėšykite.
Visus tešlai ruošti skirtus ingredientus, išskyrus sezamų sėklas, mentele sumaišykite dubenėlyje.
Paruoštą tešlą sumaišykite su kopūstais ir kreivabūdėmis, gautą masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą, apibarstykite suformuotą apkepėlę sezamų sėklomis ir kepkite 30–40 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol apkepėlės paviršius šiek tiek paruduos.
Paruoštą patiekalą perkelkite į lėkštę ir patiekite į stalą karštą su grietine.
Patarimas. Apkepėlę galima apibarstyti tarkuotu kietuoju sūriu.