Kopūstų sriuba su vištiena ir kokosų pienu
-
Gaminimas 35min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
kopūstas500 g
-
aliejus1 šaukštas (-ai)
-
citrinos sultys2 šaukštas (-ai)
-
malti česnakai1 šaukštelis (-iai)
-
raudonųjų aitriųjų paprikų pasta1 šaukštas (-ai)
-
ciberžolė1 šaukštelis (-iai)
-
karis0.5 šaukštelis (-iai)
-
maltas imbieras1 šaukštelis (-iai)
-
kokosų pienas400 ml
-
daržovių sultinys1 l
-
vištienos filė150 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
kalendrospapuošimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite didelį puodą su aliejumi, sudėkite smulkiai sukapotus kopūstus ir truputį apkepkite. Užpilkite citrinos sulčių, pagardinkite pipirais. Kopūstus sudėkite į dubenį.
Puode užvirkite sultinį su ciberžole, kariu, maltu imbieru, druska. Kai užvirs, sudėkite kopūstus, supjaustytus šiaudeliais, ir vištieną – plonomis juostelėmis. Sriubą retkarčiais pamaišykite. Virkite apie 10 min.
Supilkite kokosų pieną, sukrėskite aitriųjų paprikų pastą, įpilkite citrinos sulčių. Viską pamaišykite ir patroškinkite dar 5–10 min.
Sriubą papuoškite kapotomis kalendromis.
Altervatyva. Vištieną galite keisti krevetėmis. Veganams rekomenduojame vištieną pakeisti tofu – šis sūris patiekalui suteiks puikų skonį.