Korėjietiški dešrainiai ant iešmelio
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
-
kepimo milteliai2 šaukštelis (-iai)
-
kvietiniai miltai150 g
-
druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
cukrus2 šaukštas (-ai)
-
kiaušinis1 vnt.
-
fermentinis sūris150 g
-
„Panko“ džiūvėsėliai200 g
-
aliejus1 l
Padažui:
-
aitriųjų paprikų pasta1 šaukštas (-ai)
-
pomidorų padažas150 g
-
medus1 šaukštelis (-iai)
-
garstyčios1 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dideliame dubenyje sumaišykite 150 g miltų, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Šio sausų produktų mišinio viduryje padarykite duobutę, įmuškite į ją kiaušinį ir supilkite pieną. Viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
Paruoštą skystą tešlą supilkite į aukštą stiklinį indą ir padėkite į šaldytuvą, kol jos prireiks.
Sūrio lazdeles išilgai užmaukite ant bambukinių ar medinių iešmelių. Apibarstykite jas 2 šaukštais miltų ir padėkite į šaldiklį 20 min.
Aliejų gruzdintuvėje įkaitinkite iki 170 °C.
Ant iešmelių suvertas sūrio lazdeles pamirkykite paruoštoje skystoje, atšal-dytoje tešloje. Tešla turi visiškai padengti sūrio lazdeles. Ištraukite jas iš tešlos, lengvai sukdami.
Į platų dubenį supilkite „Panko“ džiū-vėsėlius. Labai greitai apvoliokite juose tešloje pamirkytas sūrio lazdeles, lengvai prispausdami rankomis. Tuomet atsar-giai panardinkite lazdeles į gruzdintuvėje įkaitintą aliejų. Pastaba. Sūrio lazdelės gruzdintuvėje neturi liestis tarpusavyje. Kepkite 5–7 min. kiekvieną arba kol pasi-darys rusvai auksinės spalvos. Ištraukite iš aliejaus ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų ir nudžiūtų.
Padažui ruošti skirtus ingredientus užvirkite ir atvėsinkite. Pastaba. Padažą pasiruoškite iš anksto.
Ant dar karštų „dešrainių“ plona srovele pilkite pagaminto padažo ir patiekite.