Korėjietiški suktinukai GIMBAP su NORI lapais
-
Gaminimas 1h 20min
-
Lengvas
Ingredientai
-
sušių ryžiai300 g
-
dumblių lapai ASIAN FOOD SERVICE25 g
-
morkos2 vnt.
-
špinatai200 g
-
smulkinta jautiena400 g
-
kiaušiniai4 vnt.
-
česnakai2 skiltelė (-ės)
-
sojų padažas7 šaukštas (-ai)
-
sezamų aliejus3 šaukštas (-ai)
-
ryžių actas3 šaukštas (-ai)
-
medus2 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
rapsų aliejus3 šaukštelis (-iai)
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Ryžius sušiui AJI išvirkite pagal gamintojo nurodytą instrukciją.
. Ant didelės kaitros 1 minutę pakaitinkite keptuvę su 2 šaukštais sezamų aliejaus. Į keptuvę sudėkite smulkintą jautieną, įpilkite 3 šaukštelius sojų padažo, įdėkite 1 šaukštą medaus, įberkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų ir 1/8 šaukštelio susmulkinto česnako. Kepkite, kol mėsa visiškai iškeps.
Špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu, nuvarvinkite, nuspauskite lapus.
Nulupkite ir nuplaukite morkas. Supjaustykite jas šiaudeliais.
Į nedidelį dubenėlį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. Ant vidutinės kaitros pakaitinkite keptuvę su rapsų aliejumi.
Į keptuvę pilkite pusę kiaušinio plakinio, kad išeitų plonas lietinis. Kepdami jį susukite į tūtelę. Tą patį pakartokite su kita puse kiaušinio plakinio. Abi iškeptas kiaušinių tūteles supjaustykite juostelėmis – jų turi būti tiek, kiek jūrų dumblių lapų.
Nedideliame dubenėlyje 3 šaukšteliuose ryžių acto ištirpinkite 1 šaukštą medaus. Gautu padažu apšlakstykite virtus ryžius ir švelniai pamaišykite mentele.
Sukame suktinukus
Visus paruoštus ingredientus padalykite į tiek lygių dalių, kiek yra jūrų dumblių lapų.
Ant bambukinio kilimėlio išskleiskite po vieną paruoštą jūrų dumblių lapą grubiąja puse į viršų. Ant lapo paskleiskite paruoštus ryžius. Viename krašte paskleisdami palikite daugiau laisvos vietos, kitame – mažiau.
Pirmiausia paskleistų ryžių centre dėkite špinatus, tuomet – jautieną. Ant jautienos ir špinatų guldykite kiaušinių lietinio juostelę. Šalia gražiai sudėkite morkų juosteles. Galiausiai tvirtai susukite jūrų dumblių lapą į ritinį. Tą patį pakartokite su kitais jūrų dumblių lapais ir likusiais ingredientais.
Išėmę iš bambukinio kilimėlio šepetėliu švelniai patepkite kiekvieno ritinio paviršių likusiu sezamų aliejumi.
Paimkite aštrų peilį ir supjaustykite ritinius norimo storio gabaliukais.
.Išdėliokite suktinukus serviravimo inde ir patiekite su likusiu sojų padažu.
Pjaustydami nespauskite, kad nesuplotumėte ritinių