Korėjietiški TWIGIM kalmarai ir daržovės tempuroje
-
Gaminimas 50min
-
Lengvas
Ingredientai
-
miltų mišinys TEMPURA AJI200 g
-
morkos2 vnt.
-
svogūnų laiškai50 g
-
saldžiosios raudonosios paprikos2 vnt.
-
batatai1 vnt.
-
kalmarai375 g
-
rapsų aliejus900 ml
-
sojų padažas4 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pirmiausia pasiruoškite daržoves. Morkas ir saldžiąsias bulves supjaustykite šiaudeliais (standartinio skrudintų bulvyčių dydžio), o svogūnų laiškus – tokio pat ilgio šiaudeliais kaip bulves ir morkas, tačiau naudokite tik apatinę laiškų dalį. Visas daržoves suverskite į didelį ir gilų dubenį.
Kalmarus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite iš vidaus, kad išeitų išklotinė, tuomet supjaustykite juostelėmis.
Tempuros tešlą paruoškite kaip nurodyta ant pakelio. Pastaba. Įsitikinkite, kad naudojate šaltą vandenį, nes būtent jis padaro daržoves traškias. O tešlos konsistencija turi priminti trintą sriubą.
Puode arba gruzdintuvėje aliejų įkaitinkite iki 150 oC. Tada paruoštas daržoves mirkykite tempuros tešloje ir kepkite, kol jos pasidarys rusvos aukso spalvos. Iškeptas daržoves nuvarvinkite ir išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų. Tokiu pat būdu tempuros tešloje pamirkę iškepkite ir kalmarus, tik juos būtinai į aliejų dėkite po vieną, kad nesuliptų.
Daržoves ir kalmarus patiekite sudėję į dubenėlius karštus su paprastu sojų padažu, užbarstykite smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų ir raudonųjų paprikų dribsnių.