Kreminė pastarnokų sriuba

  • Gaminimas 1h 10min
  • Lengvas
Kreminė pastarnokų sriuba

Ingredientai

  • pastarnokai
     1.5 kg
  • kriaušės
     2 vnt.
  • svogūnai „shallot”
     2 vnt.
  • salieras
     1 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • lauro lapas
     1 lapas
  • čiobreliai
     1 šakelė
  • lazdynų riešutai
     100 g
  • daržovių sultinys
     1 l
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Riešutus suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pakepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 °C apie 4–5 minutes. Truputį atvėsinkite, nuimkite luobeles. Riešutus sukapokite

Daržoves ir kriaušes nuplaukite. Pastarnokus nulupkite, supjaustykite kubeliais. Svogūnėlius ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Saliero stiebą supjaustykite kubeliais. Puode įkaitinkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir ant vidutinės kaitros apie 10 minučių kepkite svogūną, česnaką, saliero stiebus ir pastarnokus. Sudėkite supjaustytas kubeliais kriaušes, supilkite daržovių sultinį, suberkite prieskonius. Puodą uždenkite ir virkite sriubą 30–40 minučių. Svarbu, kad suminkštėtų pastarnokai.

Išimkite lauro lapą. Sriubą sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos kreminės konsistencijos.

Patiekdami įberkite kapotų lazdynų riešutų.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Sriuba moliūge

2h • Vidutinis