Kreminė pastarnokų sriuba
-
Gaminimas 1h 10min
-
Lengvas
Ingredientai
-
pastarnokai1.5 kg
-
kriaušės2 vnt.
-
svogūnai „shallot”2 vnt.
-
salieras1 vnt.
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
lauro lapas1 lapas
-
čiobreliai1 šakelė
-
lazdynų riešutai100 g
-
daržovių sultinys1 l
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Riešutus suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pakepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 °C apie 4–5 minutes. Truputį atvėsinkite, nuimkite luobeles. Riešutus sukapokite
Daržoves ir kriaušes nuplaukite. Pastarnokus nulupkite, supjaustykite kubeliais. Svogūnėlius ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Saliero stiebą supjaustykite kubeliais. Puode įkaitinkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir ant vidutinės kaitros apie 10 minučių kepkite svogūną, česnaką, saliero stiebus ir pastarnokus. Sudėkite supjaustytas kubeliais kriaušes, supilkite daržovių sultinį, suberkite prieskonius. Puodą uždenkite ir virkite sriubą 30–40 minučių. Svarbu, kad suminkštėtų pastarnokai.
Išimkite lauro lapą. Sriubą sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos kreminės konsistencijos.