Kreminiai makaronai su burata ir citrina

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Kreminiai makaronai su burata ir citrina

Ingredientai

  • Česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • Pomidorai ROMANTICA RIMI
     400 g
  • Alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Pomidorų pasta
     1 šaukštas (-ai)
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     50 ml
  • Citrinos
     1 vnt.
  • Cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • Čili dribsniai I LOVE ECO
      Pagal skonį
  • Druska ir pipirai
      Pagal skonį
  • Makaronai RIMI SPAGHETTI
     300 g
  • Sūris BURRATA DELIZIOSA
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Magija slypi paprastume! Kreminė pomidorų pasta su citrina ir kreminiu itališku sūriu burrata – tikra klasika, tinkanti kasdienai ir vakarėliams.

Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Pomidorus perpjaukite per pusę. Česnaką pakepinkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol įgaus šiek tiek spalvos. Sudėkite pomidorus bei pomidorų pastą ir leiskite virti apie 15 minučių. Pomidorus sutrinkite šaukštu.
Supilkite grietinėlę, įtarkuokite citrinos žievelę, sudėkite cukrų, čili dribsnius ir druską. Leiskite virti apie 5 minutes.
Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Pasilikite apie 100 ml makaronų vandens (4 porcijoms).
Į pomidorų padažą sudėkite makaronųus ir supilkite makaronų vandenį, pakaitinkite iki kreminės masės.
Patiekite su plėšyta burrata, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiaisi pipirais ir citrinos žievele.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas