Kreminis sūrio pyragas su persikais

  • Gaminimas 4h 45min
  • Vidutinis
Kreminis sūrio pyragas su persikais

Ingredientai

Ingredientai pagrindui:

  • Sviestiniai sausainiai
     150 g
  • Sviestas
     75 g

Ingredientai kremui:

  • Tepamas varškės sūris
     300 g
  • Graikiškas jogurtas
     150 g
  • Plakamoji grietinėlė
     150 ml
  • Cukrus
     50 g
  • Vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Citrinos sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • Želatinos milteliai
     2.5 šaukštelis (-iai)
  • Vanduo
     2 šaukštas (-ai)

Ingredientai glaistui:

  • Persikai
     6 vnt.
  • Vanilinis cukrus
     2 šaukštelis (-iai)
  • Citrinos sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • Želatina
     1 šaukštelis (-iai)
  • Vanduo
     2.5 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite pagrindą. Susmulkinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu.

Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Tešlą tolygiai paskirstykite skardoje, drėgnais pirštais prispauskite prie dugno. Formą dėkite į šaldytuvą.

Paruoškite kremą. Sumaišykite tepamą sūrį, jogurtą ir cukrų. Įpilkite grietinėlės ir išplakite iki standžių putų. Įspauskite citrinos sulčių ir viską gerai išmaišykite.

Išbrinkinkite želatiną šaltame vandenyje.

Želatiną ištirpinkite garų vonelėje, leiskite keletą minučių atvėsti. Plona srovele, nuolatos maišykite supilkite želatiną į grietinėlės masę ir kruopščiai išmaišykite. Nepersistenkite, kad grietinėlė nesukristų!

Supilkite grietinėlės masę ant paruošto pagrindo. Laikykite pyragą šaldytuve 2-3 valandas.

Paruoškite glaistą. Pašalinkite persikų kauliukus ir odeles. Sudėkite puselėmis supjaustytus persikus į vidutinio dydžio puodą. Įpilkite citrinos sulčių ir vanilinio cukraus. Išbrinkinkite želatiną šaltame vandenyje. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite garų vonelėje, leiskite kelias minutes atvėsti. Į persikų tyrę įpilkite ištirpintą želatiną, gerai išmaišykite ir užpilkite tyrę ant torto.

Atpjaukite 2-3 plonas persiko riekeles. Suformuokite mažas rožytes ir panardinkite jas į persikų tyrę ant pyrago glaisto.

Tortą palaikykite šaldytuve dar 2–3 valandas. Skanaus!

Panašūs receptai

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis

Matcha tiramisu

30min • Lengvas

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Eklerai

1h 50min • Vidutinis

Maskarponės sūrio pyragas

1h 20min • Vidutinis