Kreminis sūrio pyragas su persikais
-
Gaminimas 4h 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
Sviestiniai sausainiai150 g
-
Sviestas75 g
Ingredientai kremui:
-
Tepamas varškės sūris300 g
-
Graikiškas jogurtas150 g
-
Plakamoji grietinėlė150 ml
-
Cukrus50 g
-
Vanilinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
Citrinos sultys1 šaukštas (-ai)
-
Želatinos milteliai2.5 šaukštelis (-iai)
-
Vanduo2 šaukštas (-ai)
Ingredientai glaistui:
-
Persikai6 vnt.
-
Vanilinis cukrus2 šaukštelis (-iai)
-
Citrinos sultys1 šaukštas (-ai)
-
Želatina1 šaukštelis (-iai)
-
Vanduo2.5 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite pagrindą. Susmulkinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu.
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Tešlą tolygiai paskirstykite skardoje, drėgnais pirštais prispauskite prie dugno. Formą dėkite į šaldytuvą.
Paruoškite kremą. Sumaišykite tepamą sūrį, jogurtą ir cukrų. Įpilkite grietinėlės ir išplakite iki standžių putų. Įspauskite citrinos sulčių ir viską gerai išmaišykite.
Išbrinkinkite želatiną šaltame vandenyje.
Želatiną ištirpinkite garų vonelėje, leiskite keletą minučių atvėsti. Plona srovele, nuolatos maišykite supilkite želatiną į grietinėlės masę ir kruopščiai išmaišykite. Nepersistenkite, kad grietinėlė nesukristų!
Supilkite grietinėlės masę ant paruošto pagrindo. Laikykite pyragą šaldytuve 2-3 valandas.
Paruoškite glaistą. Pašalinkite persikų kauliukus ir odeles. Sudėkite puselėmis supjaustytus persikus į vidutinio dydžio puodą. Įpilkite citrinos sulčių ir vanilinio cukraus. Išbrinkinkite želatiną šaltame vandenyje. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite garų vonelėje, leiskite kelias minutes atvėsti. Į persikų tyrę įpilkite ištirpintą želatiną, gerai išmaišykite ir užpilkite tyrę ant torto.
Atpjaukite 2-3 plonas persiko riekeles. Suformuokite mažas rožytes ir panardinkite jas į persikų tyrę ant pyrago glaisto.
Tortą palaikykite šaldytuve dar 2–3 valandas. Skanaus!