Krevečių salotos
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
putpelių kiaušiniai12 vnt.
-
citrina1 vnt.
-
virtos šaldytos krevetės be kiautų200 g
-
bulvės8 vnt.
-
ankštiniai žirneliai150 g
-
jogurtas150 g
-
garstyčios1 šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
salieras3 vnt.
-
salotos5 vnt.
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Putpelių kiaušinius išvirkite, nulupkite, perpjaukite per pusę. Krevetes atitirpinkite, nuplikykite verdančiu vandeniu.
Bulves nuskuskite ir virkite sūdytame vandenyje apie 20 min., kol suminkštės. Išvirtas bulves išimkite iš vandens ir nusausinkite.
Kitame puode užvirkite vandenį ir suberkite ankštinius žirnius. Virkite apie 3 minutes. Išvirtus žirnius nukoškite ir nusausinkite.
Dideliame puode išmaišykite jogurtą, garstyčias, pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite virtas bulves, smulkiai supjaustytą svogūną, saliero stiebus.
Į puodukus arba dubenėlius dėkite po salotų lapą, ant jų sudėkite bulvių ir salierų mišinį, supjaustytas žirnelių ankštis, krevetes ir putpelių kiaušinius.