Kriaušių pyragas su graikiniais riešutais
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
Sviestas130 g
-
Viso grūdo kvietiniai miltai75 g
-
Kukurūzų miltai75 g
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Cukrus2 šaukštas (-ai)
-
Vanduo2.5 šaukštas (-ai)
Ingredientai įdarui:
-
Kriaušės2 vnt.
-
Grietinė400 g
-
Kiaušiniai3 vnt.
-
Cukrus75 g
-
Vanilės ekstraktas arba cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
Mėlynasis sūris175 g
-
Graikiniai riešutai50 g
-
Kukurūzų miltai2 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite pagrindą. Sumaišykite miltus, cukrų ir druską.
Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir įpilkite vandens. Ingredientus greitai išmaišykite iki vientisos masės.
Pagrindo masę tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos dugno ir šonų. Padėkite formą į šaldytuvą.
Paruoškite įdarą. Sumaišykite grietinę, cukrų ir vanilės ekstraktą.
Išplakite kiaušinius ir suberkite kukurūzų miltus į juos. Sumaišykite kiaušinių plakinį su grietinės mase.
Susmulkinkite riešutus, skiltelėmis supjaustykite kriaušes.
Pirmiausia pabarstykite riešutus ant pyrago pagrindo, tada dėkite kriaušių skilteles.
Mėlynąjį pelėsinį sūrį susmulkinkite ir dėkite ant kriaušių.
Galiausiai užpilkite grietinės ir kiaušinių mišiniu. Viršų papuoškite kriaušių skiltelėmis.
Kepkite 180° C orkaitėje 45 minutes, kol pyragas sutvirtės ir nebekibs prie medinio pagaliuko.
Prieš patiekdami leiskite atvėsti bent 30 minučių.
Skanaus!