Kriaušių pyragas
-
Gaminimas 1h 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai tešlai:
-
Kvietiniai miltai200 g
-
Cukrus1 šaukštas (-ai)
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Šaltas sviestas120 g
-
Šaltas vanduo4 šaukštas (-ai)
Ingredientai įdarui:
-
Kriaušės1 kg
-
Krakmolas3 šaukštas (-ai)
-
Cukrus100 g
-
Citrina1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite tešlą. Miltus, druską ir cukrų sumaišykite virtuviniame kombaine, tada įpilkite šalto sviesto ir virtuviniu kombainu maišykite iki vientisos tešlos. Įpilkite maždaug 4 šaukštus šalto vandens ir vėl sumaišykite.
Išimkite tešlą iš virtuvės kombaino ir suminkykite į rutulį. Padalinkite jį į dvi dalis, abi tešlos dalis suspauskite į plokščius blynus ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių, kad sukietėtų.
Kol laukiate, paruoškite įdarą. Nuplaukite kriaušes, išimkite šerdis ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Įdėkite sviestą ir cukrų į keptuvę ir kaitinkite, kol visas cukrus karamelizuosis. Sudėkite supjaustytas kriaušes. Kai kriaušės pradeda minkštėti, įpilkite krakmolo, sumaišyto su vandeniu, ir gerai išmaišykite keptuvės turinį.
Tešlą plonai iškočiokite, kad gautųsi maždaug 28 cm skersmens blynai. Vieną tešlos dalį dėkite į 24 cm skersmens kepimo indą ir prispauskite prie šonų. Supilkite kriaušių masę ant pagrindo. Kitą tešlos dalį supjaustykite juostelėmis ir supinkite tinklelį.
Tvirtai prispauskite tešlos kraštus. Jei norite, papuoškite viršutinį sluoksnį iš tešlos išpjaustytomis formomis ar šakute išraižykite ornamentus.
Pyragą ištepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 180° C orkaitėje apie 40 minučių, kol pyragas dailiai apskrus. Prieš patiekdami pyragą leiskite jam šiek tiek atvėsti.
|Skanaus!