Kriaušių salotos su pelėsiniu sūriu
-
Gaminimas 15min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
gražgarstės200 g
-
mėlynasis pelėsinis sūris100 g
-
moliūgų sėklos30 g
-
kriaušės2 vnt.
-
citrina1 vnt.
Padažui reikės:
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
baltojo vyno actas1 šaukštas (-ai)
-
garstyčios1 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Šios salotos – idealus lengvas šeštadienio popietės užkandis belaukiant sočios vakarienės bičiulių būryje. Paragaukite ir suprasite kodėl: kriaušių ir pelėsinio sūrio ansamblis suskambės visai kitaip negu galėtumėte tikėtis.
Gražgarstes tiesiog nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į lėkštę. Moliūgų sėklas sausai pakepinkite keptuvėje.
Kriaušes nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis ir pašlakstykite citrinos sultimis. Sūrį supjaustykite kubeliais. Visus produktus sudėkite ant salotų lapų ir užpilkite padažu.