Kriaušių salotos su pelėsiniu sūriu

  • Gaminimas 15min
  • Lengvas
Kriaušių salotos su pelėsiniu sūriu

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • gražgarstės
     200 g
  • mėlynasis pelėsinis sūris
     100 g
  • moliūgų sėklos
     30 g
  • kriaušės
     2 vnt.
  • citrina
     1 vnt.

Padažui reikės:

  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • baltojo vyno actas
     1 šaukštas (-ai)
  • garstyčios
     1 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šios salotos – idealus lengvas šeštadienio popietės užkandis belaukiant sočios vakarienės bičiulių būryje. Paragaukite ir suprasite kodėl: kriaušių ir pelėsinio sūrio ansamblis suskambės visai kitaip negu galėtumėte tikėtis.

Gražgarstes tiesiog nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į lėkštę. Moliūgų sėklas sausai pakepinkite keptuvėje.

Kriaušes nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis ir pašlakstykite citrinos sultimis. Sūrį supjaustykite kubeliais. Visus produktus sudėkite ant salotų lapų ir užpilkite padažu.

Panašūs receptai