Kroketai su bulvėmis ir žuvimi

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • bulvės
     230 g
  • lydekos filė
     240 g
  • kvietiniai miltai
     50 g
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • džiūvėsėliai
     1 sauja (-os)
  • aliejus
     0.7 l

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite bulves. Virtas bulves sumalkite ar sugrūskite. Atvėsinkite.

Jūros lydeką nuvarvinkite (jei ji šaldyta ir atitirpinta) ir sumalkite.

Į sumaltas bulves dėkite sumaltą jūros lydekos filė, kiaušinį, miltus ir prieskonius: druską, pipirus ir kitus patinkančius prieskonius. Masę gerai išmaišykite.

Gnybkite šiek tiek masės ir rankomis formuokite (apie 50-60 g) kukuliukus, apvoliokite džiūvėsėliuose.

Giliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, dėkite kroketus ir virkite apie 5 min, kol gražiai apkeps. Vartykite, kad abi pusės gražiai pagelstų.

Išgriebtas karštus kroketus sudėkite ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas