Kukurūzinis viščiukas „tandoori“ ir figų glajuje su orkaitėje keptomis daržovėmis
-
Gaminimas 1h 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Vištiena
-
Kukurūzinis viščiukas1 vnt.
-
Morkos3 vnt.
-
Virtos kukurūzų burbuolės2 vnt.
-
Grybai (nebūtina)200 g
-
Česnakai2 vnt.
-
Rapsų aliejus2 šaukštas (-ai)
-
Druska1 šaukštelis (-iai)
-
Fasuotas rozmarinas3 šakelės
Marinatas
-
Maltas Tandoori prieskonių mišinys40 g
-
Figų džemas2 šaukštas (-ai)
-
Sojų padažas RIMI1 šaukštas (-ai)
-
Citrinų sultys1 šaukštas (-ai)
-
Rapsų aliejus1 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Sumaišykite produktus skirtus marinatui ir ištrinkite vištieną iš visų pusių, įskaitant vidų.
*Tandoori prieskonių mišinį galite įsigyti specealizuotose parduotuvėse arba pasigaminti patys:
Prieskonių mišiniui reikės:
3 šaukštų malto kumino
2 šaukštai saldžiosios maltosios paprikos
1 ½ – 2 šaukštai granuliuoto česnako
1 šaukštas malto imbiero
2 šaukšteliai maltos kalendros
2 šaukšteliai malto kardamono
Įkaitinkite orkaitę iki 170°C ir kepkite vištieną orkaitės apačioje.
Kepkite maždaug 1 val 20 minučių.
Daržoves ir grybus supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
Paruoštas daržoves dėkite į skardą kartu su keletu skiltelių česnako.
Pabarstykite druska, apšlaktykite aliejumi ir sudėkite rozmarino šakeles.
Daržoves kepkite apie 50 minučių.