Kukurūzų traškučiai su aštriomis juodosiomis pupelėmis
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Pupelės
-
juodosios pupelės2 pakuotė (-ės)
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
aliejus0.5 šaukštas (-ai)
-
saldžiarūgštis padažas0.5 šaukštas (-ai)
-
pomidorų pasta2 šaukštas (-ai)
-
vanduo50 ml
-
druska0.5 šaukštelis (-iai)
Salsa padažas
-
pomidorai3 vnt.
-
žalioji paprika1 vnt.
-
žalioji citrina1 vnt.
-
aliejus1 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipirai1 žiupsnelis
Kukurūzų traškučiai
-
kukurūzų traškučiai200 g
-
tarkuotas sūris150 g
Patiekti su
-
avokadas2 vnt.
-
kukurūzai340 g
-
salotos iceberg0.5 vnt.
-
grietinė150 ml
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.
Pupelės: Praplaukite pupeles ir leiskite vandeniui nubėgti. Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir česnaką (1 skiltelę). Apkepkite keptuvėje su aliejumi pusę raudonojo svogūno ir visą česnaką. Sumažinkite ugnį ir sudėkite pupeles, saldžiai aštrųjį padažą, pomidorų pastą ir vandens. Palaukite, kol mišinys sušils, ir pagardinkite jį druska.
Salsa padažas: Supjaustykite pomidorus mažais kubeliais. Padalinkite papriką perpus, išimkite sėklas ir supjaustykite ją. Sumaišykite pomidorų kubelius su likusia raudonojo svogūno puse bei paprika. Išspauskite žaliosios citrinos sultis ant šio mišinio ir įpilkite aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais.
Kukurūzų traškučiai: Sudėkite traškučius ant skardos ir ant jų paskirstykite pupelių mišinį bei viską apibarstykite sūriu. Kepkite orkaitėje apie 10 minučių.
Patiekti su: Perpjaukite avokadus perpus, išimkite sėklas ir išskobkite minkštimą bei supjaustykite juos gabaliukais. Leiskite vandeniui nubėgti nuo kukurūzų ir supjaustykite salotas juostelėmis. Apibarstykite avokadais, kukurūzais ir salotomis mišinį, esantį skardoje, bei patiekite su salsa padažu ir grietine.