Kuskusas su krevetėmis citrininiame aliejuje
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Kuskusas RIMI PLANET300 g
-
Sultinys (nebūtina)350 ml
-
Konservuoti žalieji žirneliai Rimi250 g
-
Saldūs kukurūzai RIMI250 g
-
Petražolės1 ryšulėlis (-iai)
-
Svogūnų laiškai4 stiebeliai
-
Citrinų skonio alyvuogių aliejus40 ml
-
Krevetės Rimi200 g
-
Citrina1 vnt.
-
Pipirai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Sultinį užvirinkite.
Kuskusą berkite į puodą su dangčiu ir užpilkite ketvirtadalį karšto sultinio.
Išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite virti 2 minutes.
Po 2 minučių kuskusą išmaišykite, vėl įpilkite 1/4 dalies sultinio, išmaišykite ir uždenkite dangčiu.
Palikite virti 2 minutes.
Pakartokite procesą keturis kartus.
Paskutinį kartą dėkite smulkintus žalumynus, žirnius ir kukurūzus.
Atšildytas krevetes nusausinkite ir užpilkite citrinų aliejumi, įberkite citrinos žievelės.
Patiekite kuskusą, ant viršaus uždėkite krevetes su citrinų aliejumi.
Viską apšlakstykite šviežiomis citrinos sultimis ir įberkite šviežiai maltų pipirų.