Kvietinės kruopos su daržovėmis, vištų ketvirčiais ir agurkų salotomis
Gaminimas 45min
Vidutinis
Ingredientai
Vištiena
vištų ketvirčiai
4vnt.
druska
pagal skonį
juodieji pipirai
pagal skonį
Kvietinės kruopos
kvietinės kruopos
500g
brokoliai
250g
raudonasis svogūnas
1vnt.
salierų stiebai
3 saliero stiebai
alyvuogių aliejus
2šaukštas (-ai)
„Sambal oelek“
2šaukštelis (-iai)
Agurkų salotos
agurkas
1vnt.
krapai
pagal skonį
citrina
0.5vnt.
druska
pagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Palikite vištų ketvirčiams ir kvietinėms kruopoms patiems tvarkytis, o jūs tuo tarpu apkepkite daržoves keptuvėje. Gaivios agurkų salotos suteikia šiam greitam patiekalui papildomo prieskonio.
Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C.
Vištiena: sudėkite vištienos ketvirčius į orkaitei tinkamą formą, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite orkaitės viduryje, kol mėsos temperatūra bus 82 °C prie kaulo, apie 30 min.
Kvietinės kruopos: išvirkite kvietines kruopas pagal pakuotės instrukcijas.
Agurkų salotos: supjaustykite agurkus gabaliukais ir susmulkinkite krapus. Nutarkuokite viršutinį citrinos žievelės sluoksnį ir išspauskite sultis. Sumaišykite agurką, krapus ir citrinų žievelę, pagardinkite druska ir citrinų sultimis.
Kvietinės kruopos: supjaustykite brokolius mažais žiedynais. Nuvalykite ir supjaustykite brokolių stiebą plonomis riekelėmis. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Nuvalykite ir supjaustykite gabaliukais salierą.
Kepkite daržoves alyvuogių aliejuje, kol suminkštės. Sumaišykite „Sambal oelek“ ir kvietines kruopas, kepkite dar apie 2 min.
Patiekite kvietines kruopas su daržovėmis ir agurkų salotomis prie vištienos.