Kvietinės kruopos su daržovėmis, vištų ketvirčiais ir agurkų salotomis

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Kvietinės kruopos su daržovėmis, vištų ketvirčiais ir agurkų salotomis

Ingredientai

Vištiena

  • vištų ketvirčiai
     4 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • juodieji pipirai
      pagal skonį

Kvietinės kruopos

  • kvietinės kruopos
     500 g
  • brokoliai
     250 g
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • salierų stiebai
      3 saliero stiebai
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • „Sambal oelek“
     2 šaukštelis (-iai)

Agurkų salotos

  • agurkas
     1 vnt.
  • krapai
      pagal skonį
  • citrina
     0.5 vnt.
  • druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Palikite vištų ketvirčiams ir kvietinėms kruopoms patiems tvarkytis, o jūs tuo tarpu apkepkite daržoves keptuvėje. Gaivios agurkų salotos suteikia šiam greitam patiekalui papildomo prieskonio.
Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C.
Vištiena: sudėkite vištienos ketvirčius į orkaitei tinkamą formą, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite orkaitės viduryje, kol mėsos temperatūra bus 82 °C prie kaulo, apie 30 min.
Kvietinės kruopos: išvirkite kvietines kruopas pagal pakuotės instrukcijas.
Agurkų salotos: supjaustykite agurkus gabaliukais ir susmulkinkite krapus. Nutarkuokite viršutinį citrinos žievelės sluoksnį ir išspauskite sultis. Sumaišykite agurką, krapus ir citrinų žievelę, pagardinkite druska ir citrinų sultimis.
Kvietinės kruopos: supjaustykite brokolius mažais žiedynais. Nuvalykite ir supjaustykite brokolių stiebą plonomis riekelėmis. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Nuvalykite ir supjaustykite gabaliukais salierą.
Kepkite daržoves alyvuogių aliejuje, kol suminkštės. Sumaišykite „Sambal oelek“ ir kvietines kruopas, kepkite dar apie 2 min.
Patiekite kvietines kruopas su daržovėmis ir agurkų salotomis prie vištienos.

Panašūs receptai

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas