Lapinės salotos su bolivinėmis balandomis, vynuogėmis bei ciberžolių ir jogurto užpilu
-
Gaminimas 15min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
lapinių salotų mišinys80 g
-
saulėgrąžų daigai40 g
-
raudonosios besėklės vynuogės100 g
-
bolivinė balanda100 g
-
graikiniai riešutai2 šaukštas (-ai)
-
lukštentos moliūgų sėklos1 šaukštas (-ai)
-
baziliko lapeliaikeletas
Užpilui:
-
natūralus sojų jogurtas150 g
-
ciberžolė1 šaukštelis (-iai)
-
citrinų sultys2 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išsivirkite bolivines balandas vandenyje, kaip nurodyta ant pakelio.
Lėkštėje dėliokite salotų mišinio lapus, išvirtas bolivines balandas, saulėgrąžų daigus, nuplautas ir perpjautas per pusę vynuoges. Užbarstykite graikinių riešutų, moliūgų sėklų. Papuoškite keliais baziliko lapeliais.
Pasigaminkite užpilą. Dubenyje sumaišykite sojų jogurtą su citrinų sultimis, druska, pipirais ir ciberžole. Užpilą užpilkite ant salotų.