Lapinių kopūstų ir parmezano traškučiai

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Lapinių kopūstų ir parmezano traškučiai

Ingredientai

  • smulkintas lapinis kopūstas
     125 g
  • smulkiai tarkuotas parmezano sūris
     400 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Du produktai, kurių skoniai lyg sukurti vienas kitam, – lapinis kopūstas ir parmezano sūris! Sultingą žolinį lapinio kopūsto skonį puikiai papildo švelnus parmezano sūrio riešutinis skonis. Šiame recepte šių dviejų laimingųjų santuoka virsta traškiu traškučiu, puikiai tinkančiu vakarėlių užkandžiams. Meilė tvyro ore!
Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C temperatūros.
Išdėliokite lapinį kopūstą netankiai 12 apskritimų, apie 10 cm skersmeniu dviejose skardose, išklotose kepimo popieriumi (6 porc.)
Smulkiai sutarkuokite parmezaną trintuve. Išdėliokite sūrį ant lapinio kopūsto apskritimų. Dėkite po vieną skardą į orkaitės vidurį ir kepkite 15–20 minučių arba tol, kol lapinis kopūstas įgaus gražią spalvą. Retkarčiais atidarykite orkaitę, kad išleistumėte drėgmę.
Palikite sausainius atvėsti. Nuimkite juos nuo popieriaus mentele.

Panašūs receptai

Salotos su bulguru

20min • Lengvas