Lapinių kopūstų salotos su apelsinais ir saulėgrąžomis
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
saulėgrąžų sėklos100 g
-
apelsinas0.5 vnt.
-
pankolis0.5 vnt.
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
raudonoji aitrioji paprika1 vnt.
-
alyvuogių aliejus50 ml
-
lapiniai kopūstai125 g
-
druska ir juodieji pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Apkepinkite saulėgrąžas sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
Iš apelsino išspauskite sultis. Nuplaukite pankolį, padalinkite jį per pusę ir supjaustykite jį plonais griežinėliais.
Nulupkite svogūną, jį taip pat supjaustykite plonais griežinėliais. Aitriąją papriką padalinkite per pusę, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais šiaudeliais.
Supjaustykite lapinį kopūstą ir sumaišykite apelsinų sultis ir alyvuogių aliejų su daržovėmis. Pagardinkite druska ir pipirais. Salotas sudėkite į lėkštę ir apibarstykite saulėgrąžomis.