Lapinių kopūstų salotos su granatais ir graikiniais riešutais

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Lapinių kopūstų salotos su granatais ir graikiniais riešutais

Ingredientai

  • Apelsinai
     1 vnt.
  • Medus
     1 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • Pipirai
     1 žiupsnelis
  • Žalieji lapiniai kopūstai KALE
     250 g
  • Granatai
     1 vnt.
  • Svogūnai
     1 vnt.
  • Graikiniai riešutai be kevalų RIMI
     50 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Gaivios lapinių kopūstų salotos, pagardintos granatais ir graikiniais riešutais. Saldžiarūgštis užpilas gaminamas iš apelsinų sulčių, medaus ir alyvuogių aliejaus. Užpilą įtrinkite rankomis į kopūstus, tada įmaišykite smulkiai pjaustytą baltąjį svogūną ir apelsiną. Šias skanias kopūstų salotas apibarstykite granatų sėklomis ir graikiniais riešutais. 

Apelsiną nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, nepalikdami baltos žievelės („apelsino filė“) Patariama pjaustyti apelsiną dubenėlyje, kad būtų išsaugotos visos sultys. Iš išpjautų plėvelių išspauskite likusias sultis.

Apelsinų sultis sumaišykite su medumi, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Užpilą įtrinkite rankomis į kopūstus.

Granatą perpjaukite, iškrapštykite sėklas.

Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Stambiai sukapokite riešutus.

Kopūstą sumaišykite su apelsinų filė ir baltaisiais svogūnais. Viršų apibarstykite granatų sėklomis ir graikiniais riešutais.

Panašūs receptai