Lapinių kopūstų salotos su granatais ir graikiniais riešutais
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Apelsinai1 vnt.
-
Medus1 šaukštas (-ai)
-
Alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
Druska1 šaukštelis (-iai)
-
Pipirai1 žiupsnelis
-
Žalieji lapiniai kopūstai KALE250 g
-
Granatai1 vnt.
-
Svogūnai1 vnt.
-
Graikiniai riešutai be kevalų RIMI50 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Gaivios lapinių kopūstų salotos, pagardintos granatais ir graikiniais riešutais. Saldžiarūgštis užpilas gaminamas iš apelsinų sulčių, medaus ir alyvuogių aliejaus. Užpilą įtrinkite rankomis į kopūstus, tada įmaišykite smulkiai pjaustytą baltąjį svogūną ir apelsiną. Šias skanias kopūstų salotas apibarstykite granatų sėklomis ir graikiniais riešutais.
Apelsiną nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, nepalikdami baltos žievelės („apelsino filė“) Patariama pjaustyti apelsiną dubenėlyje, kad būtų išsaugotos visos sultys. Iš išpjautų plėvelių išspauskite likusias sultis.
Granatą perpjaukite, iškrapštykite sėklas.
Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Stambiai sukapokite riešutus.