Lašiša su brokolių tyre ir peletrūnais

  • Gaminimas 1h 15min
  • Vidutinis
Lašiša su brokolių tyre ir peletrūnais

Ingredientai

Ingredientai

  • bulvės
     700 g
  • brokoliai
     2 vnt.
  • daržovių sultinys
      400 ml.
  • peletrūnai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • riebi grietinė
      100 ml.
  • druska ir juodieji pipirai
      pagal skonį
  • ridikėliai
      1 ryšulėlis
  • porcijiniai lašišos filė gabaliukai (kiekvienas po ~140 g)
     560 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Bulves nulupkite ir išvirkite.

Nuplaukite brokolius ir supjaustykite gūželėmis, stiebus supjaustykite griežinėliais.

Brokolius virkite uždengę dangčiu sultinyje tol, kol jie suminkštės. Nukoškite sultinį ir atidėkite jį – vėliau prireiks.

Sumaišykite brokolius su smulkintais peletrūnų lapeliais ir riebia grietine iki lygios konsistencijos tyrės. Jei reikės, praskieskite sultiniu ir pagardinkite druska bei pipirais.

Ridikėlius nuplaukite, nuskalaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Lašišą apkepkite keptuvėje apytiksliai po 3 minutes iš kiekvienos pusės, pagardinkite druska ir pipirais.

Patiekite lašišą su brokolių ir peletrūnų tyre, ridikėliais ir bulvėmis.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis