Lašiša su brokolių tyre ir peletrūnais
-
Gaminimas 1h 15min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
bulvės700 g
-
brokoliai2 vnt.
-
daržovių sultinys400 ml.
-
peletrūnai1 ryšulėlis (-iai)
-
riebi grietinė100 ml.
-
druska ir juodieji pipiraipagal skonį
-
ridikėliai1 ryšulėlis
-
porcijiniai lašišos filė gabaliukai (kiekvienas po ~140 g)560 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Bulves nulupkite ir išvirkite.
Nuplaukite brokolius ir supjaustykite gūželėmis, stiebus supjaustykite griežinėliais.
Brokolius virkite uždengę dangčiu sultinyje tol, kol jie suminkštės. Nukoškite sultinį ir atidėkite jį – vėliau prireiks.
Sumaišykite brokolius su smulkintais peletrūnų lapeliais ir riebia grietine iki lygios konsistencijos tyrės. Jei reikės, praskieskite sultiniu ir pagardinkite druska bei pipirais.
Ridikėlius nuplaukite, nuskalaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Lašišą apkepkite keptuvėje apytiksliai po 3 minutes iš kiekvienos pusės, pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite lašišą su brokolių ir peletrūnų tyre, ridikėliais ir bulvėmis.