Lašiša su smidrais ir olandišku padažu (Hollandaise)
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Pagrindinis patiekalas
-
lašišos filė300 g
-
ghi sviestas2 šaukštas (-ai)
-
žalieji smidrai2 ryšulėlis (-iai)
-
druska
Padažas
-
kiaušinių tryniai3 vnt.
-
Dižono garstyčios1 šaukštas (-ai)
-
žalijų citrinų sultys0.5 vnt.
-
druska
-
kajeno pipirai0.3 šaukštelis (-iai)
-
lydytas sviestas150 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Lašišą supjaustykite į dvi ar keturias mažesnes filėles, įtrinkite druska.
Kepkite karštoje keptuvėje, įdėdami šaukštą sviesto.
Į kitą keptuvę pilame vandenį, sudedame sviestą ir druską.
Nulupkite šparagus ir virkite dvi minutes.
Paruoškite padažą: į dubenį įmuškite kiaušinių trynius, suberkite garstyčias, išmaišykite šluotele, lėtai pildami ištirpintą sviestą.
Tada įdėkite druskos, kajeno pipirų ir laimo sulčių.
Padažą patiekite, kol jis šiltas.