Lašiša su smidrais ir olandišku padažu (Hollandaise)

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Lašiša su smidrais ir olandišku padažu (Hollandaise)

Ingredientai

Pagrindinis patiekalas

  • lašišos filė
     300 g
  • ghi sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • žalieji smidrai
     2 ryšulėlis (-iai)
  • druska
     

Padažas

  • kiaušinių tryniai
     3 vnt.
  • Dižono garstyčios
     1 šaukštas (-ai)
  • žalijų citrinų sultys
     0.5 vnt.
  • druska
     
  • kajeno pipirai
     0.3 šaukštelis (-iai)
  • lydytas sviestas
     150 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Lašišą supjaustykite į dvi ar keturias mažesnes filėles, įtrinkite druska.

Kepkite karštoje keptuvėje, įdėdami šaukštą sviesto.

Į kitą keptuvę pilame vandenį, sudedame sviestą ir druską.

Nulupkite šparagus ir virkite dvi minutes.

Paruoškite padažą: į dubenį įmuškite kiaušinių trynius, suberkite garstyčias, išmaišykite šluotele, lėtai pildami ištirpintą sviestą.

Tada įdėkite druskos, kajeno pipirų ir laimo sulčių.

Padažą patiekite, kol jis šiltas.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis