Lašišos Pho sriuba

  • Gaminimas 4h 20min
  • Lengvas
Lašišos Pho sriuba
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Ingredientai

Sultiniui

  • Lašišos kaulai ir galva
      Vikas, kas liko po filiavimo
  • Morka
     1 vnt.
  • Salierų stiebai
     3 vnt.
  • Svogūnai
     1 vnt.
  • Česnakai
     4 skiltelė (-ės)
  • Laurų lapai
     4 vnt.
  • Kvapieji pipirai
     5 vnt.
  • Cinamono lazdelės
     2 vnt.
  • Imbierų šaknys
      3 cm
  • Kardamonų ankštys
     5 vnt.
  • Raudonos aitriosios paprikos
     1 vnt.
  • Druska
     1 šaukštas (-ai)
  • Vanduo
     3 l

Sriubai

  • Sultinys
     500 ml
  • Ryžių makaronai
     100 g
  • Lašiša
      150-200g lašišos (likusios po sultinio virimo arba keptos atskirai)
  • Ridikėliai
     1 sauja (-os)
  • Cukinija
     0.25 vnt.
  • Fasuotas bazilikas
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Fasuota kalendra
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Fasuoti svogūnų laiškai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Fasuota mėta
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Aitriųjų paprikų padažas UNI-EAGLE SRIRACHA
      Patiekimui
  • Žaliosios citrinos
     1 skiltelė (-ės)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Viską sudėkite į puodą ir užvirkite.
Sumažinkite ugnį, kad vos burbuliuotų ir virkite 3-4 val.
Leiskite atvėsti ir nukoškite.
Lašišos galvoje ir ant kaulų bus likę mėsos - ją pirštais atskirkite ir panaudokite sriubai.
Pagal instrukciją paruoškite makaronus.
Plonai supjaustykite cukiniją ir ridikėlius, susmulkinkite žoleles.
Į dubenį dėkite makaronus, lašišą, daržoves, užpilkite karštu sultiniu.
Ant viršaus berkite žoleles ir pagal skonį sriracha padažo bei laimo sulčių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas