Lašišos su žolelių sviestu ir pavasarinėmis daržovėmis

  • Gaminimas 55min
  • Lengvas
Lašišos su žolelių sviestu ir pavasarinėmis daržovėmis

Ingredientai

  • lašišų filė RIMI be kaulų, be odos
     500 g
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • mažos morkytės
     200 g
  • žalieji smidrai
     450 g
  • ankštiniai žirniai
     250 g
  • sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • peletrūnai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • druska
     
  • pipirai
     
  • laiškiniai česnakai
      papuošimui
  • citrinos
      papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C°.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Suberkite kapotą česnaką, pagardinkite druska ir pipirais, pakepkite apie 1 minutę.
Sudėkite nuplautas mažas morkas, įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite apie 9 minutes, kol morkos truputį suminkštės. Smidrus nuplaukite, pašalinkite sukietėjusias stiebų dalis ir dėkite troškinti kartu su morkomis apie 2 minutes. Prie troškinamų daržovių suberkite cukrinius žirnelius, peletrūnus, druskos, pipirų, uždėkite sviesto.
Lašišą dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pabarstykite pipirais, uždėkite viršuje sviestą, kuris yra pakuotėje, ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 10–12 minučių. Į lėkštę dėkite lašišos gabalėlį, troškintas daržoves, patiekalą papuoškite laiškiniais česnakais ir citrinos skiltele.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis