Lašišų filė medaus ir sojų glaiste su brokoliais

  • Gaminimas 35min
  • Lengvas
Lašišų filė medaus ir sojų glaiste su brokoliais

Ingredientai

  • lašišų filė RIMI be kaulų, be odos
     500 g

Glaistui:

  • medus
     4 šaukštas (-ai)
  • sojų padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • citrina
     0.25 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • imbierų šaknys
     1 šaukštelis (-iai)
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • pipirai
     
  • sezamų sėklos
     1 šaukštelis (-iai)

Patiekimui:

  • svogūnų laiškai
      keletas
  • brokoliai
     500 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Lašišų filė nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu.
Sezamų sėklas kelias minutes pakepinkite ant įkaitintos keptuvės.
Česnako skiltelę nulupkite ir susmulkinkite. Dubenyje sumaišykite išvardytus glaisto produktus.
Lašišų filė gabalus dėkite į paruoštą glaistą, pavoliokite, kad pasidengtų glaistu iš visų pusių. Sudėkite filė gabalus į kepimo skardą, užpilkite likusiu glaistu. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 12 minučių.
Brokolius galite išvirti pasūdytame vandenyje arba garuose.
Iškeptus filė gabalus dėkite ant lėkštės, apipilkite likusiu glaistu, ant viršaus užberkite sezamų, papuoškite smulkintais svogūno laiškais ir patiekite su brokoliais.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis