Lašišų tortas su krevetėmis
-
Gaminimas 1h 30min
-
Sudėtingas
Ingredientai
Pagrindui:
-
juoda duona su saulėgrąžomis300 g
-
sviestas40 g
-
juodosios alyvuogės40 g
Įdarui:
-
lašišų filė700 g
-
varškė500 g
-
tepamas varškės sūris125 g
-
grietinėlė 35 %600 ml
-
citrina1 vnt.
-
fasuoti krapai20 g
-
želatinas40 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Želė sluoksniui:
-
želatinas40 g
-
šaltai rūkyta lašiša200 g
-
upėtakių ikrai50 g
-
fasuoti krapai2 vnt.
-
svogūnas1 vnt.
-
tigrinės krevetės250 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 11 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Duonos riekeles, alyvuoges ir sviestą sutrinkite virtuviniu kombainu. Gautą masę tolygiai paskleiskite ant kepimo formos dugno.
Sudėkite plėšytą lašišą į paruoštą varškės masę, stebėkite, kad nebūtų kaulų. Visą šią masę sukrėskite ant duonos pagrindo, gražiai paskirstykite ir padėkite į šaldytuvą 1–2 valandoms, kad sustingtų.