Lašišų vėrinukai su citrinomis
-
Gaminimas 2h 15min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
šviežia lašišų filė500 g
-
svogūnas1 vnt.
-
alyvuogių aliejus4 šaukštas (-ai)
-
citrina2 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
raudonėlis3 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
krapai1 ryšulėlis
-
vyšniniai pomidorai8 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nuplaukite žuvies filė gabaliukus, gerai nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalėliais. Supjaustykite svogūną. Sudėkite žuvį ir svogūnus į plastikinį maišelį.
Pasigaminkite marinatą: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis (3 šaukštus šviežiai spaustų), smulkintą česnaką (4 skilteles), raudonėlius ir druską. Supilkite marinatą į plastikinį maišelį, užsukite jį ir pakratykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. Palikite šaldytuve kelioms valandoms pasimarinuoti.
Išėmę iš marinato žuvį, citriną supjaustykite plonomis riekelėmis, pomidorus perpjaukite perpus ir verkite ant vandenyje pamirkytų (kad nedegtų) medinių iešmelių. Kepkite ant grotelių (galima ir ant gerai įkaitintos orkaitės grotelių) 8–12 minučių, dažnai vartydami ir retkarčiais patepdami likusiu marinatu. Pabarstykite krapais.