Latviškas sklandrausio pyragas
-
Gaminimas 1h 15min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
Ruginiai miltai250 g
-
Sviestas (kambario temperatūros)100 g
-
Vanduo (šiltas)100 ml
-
Cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Kiaušinis1 vnt.
Ingredientai bulvių masei:
-
Bulvės150 g
-
Pienas50 ml
-
Sviestas10 g
-
Druskapagal skonį
Ingredientai morkų masei:
-
Morkos250 g
-
Medus60 g
-
Grietinė60 g
-
Kiaušinis1 vnt.
-
Miltai20 g
-
Druskapagal skonį
Ingredientai glazūrai:
-
Grietinė100 g
-
Cukrus50 g
-
Cinamonas1 šaukštelis (-iai)
-
Kmynaipapuošimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Visus pagrindo ingredientus sudėkite į dubenį ir išmaišykite iki vientisos masės. Palaikykite šaldytuve bent pusvalandį.
Paruoškite bulvių masę,išvirkite bulves. Nupilkite vandenį, įpilkite pieno, įdėkite sviesto ir druskos, viską išplakite maišytuvu iki vientisos masės.
Paruoškite morkų masę,išvirkite morkas, nupylę vandenį sudėkite medų, grietinę, kiaušinius, miltus ir druską. Viską išplakite iki vientisos masės
Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C temperatūros. Iš pagrindo tešlos suformuokite dubenėlius. Pirmiausia juos užpildykite bulvių mase, tada pilkite morkų masę.
Kepkite orkaitėje 15-20 minučių arba tol, kol morkų masė gražiai apskrus.
Sumaišykite grietinę, cukrų ir cinamoną. Užtepkite ant kepančio pyrago ir kepkite dar 10 minučių. Prieš patiekdami papuoškite kmynais.
Skanaus!