Lazanija su baklažanais ir rikota
-
Gaminimas 1h 15min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
baklažanas2 vnt.
-
druskapagal skonį
-
paprika2 vnt.
-
pipiraipagal skonį
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
konservuoti pomidorai390 g
-
rozmarinai2 šaukštelis (-iai)
-
vyno actas1 šaukštas (-ai)
-
lazanijos lakštai200 g
-
rikotos sūris250 g
Ingredientai salotoms
-
baltosios pupelės (konservuotos)380 g
-
svogūnas1 vnt.
-
pomidorai4 vnt.
-
bazilikas0.5 ryšulėlis (-iai)
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
balzaminis actas (arba vyno actas)1 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 ° C.
Supjaustykite baklažaną 1 cm griežinėliais, pasūdykite ir palikite kambario temperatūroje apie 10 min. Smulkiai supjaustykite paprikas.
Nušluostykite baklažano griežinėlius popieriniu rankšluosčiu. Sumaišykite paprikas ir baklažaną kartu su alyvuogių aliejumi. Pabarstykite pipirais. Daržoves sudėkite ant skardos ir kepkite apie 20 min, kol pradės gražiai ruduoti. Ištraukite daržoves iš orkaitės ir sumažinkite kaitrą iki 225 ° C.
Nulupkite ir supjaustykite svogūną, pakepkite puode. Supilkite smulkintus koncervuotus pomidorus ir sudėkite rozmariną. Pagardinkite druska ir pipirais. Įpilkite actą.
Lazanijos sluoksniavimas: ant kepimo indo dugno įpilkite šiek tiek padažo, sudėkite lazanijos lakštus, daržoves, ir užpilkite pomidorų padažu. Ant viršau uždėkite rikotos sūrį. Viską kepkite orkaitės viduryje apie 25 min. (kol suminkštės lazanijos lakštai).
Salotos: Nupilkite pupelių skystį ir leiskite nuvarvėti. Tada supjaustykite pomidorus ir svogūną. Viską sumaišykite, įdėkite baziliko, supilkite aliejų ir actą. Pagardinkite druska ir pipirais.