Lazanija su grybais, pesto ir rikota
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Lazanijai:
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
užšaldytas grybų mišinys500 g
-
aliejus1 šaukštas (-ai)
-
trinti pomidorai500 g
-
vanduo200 ml
-
daržovių sultinys1 kubelis
-
špinatų lapeliai200 g
-
pesto padažas130 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
rozmarinas0.5 ryšulėlio
-
lazanijos lakštai15 vnt.
-
rikotos sūris250 g
-
Grana Padano sūris50 g
Salotoms:
-
salotų mišinys0.5 vnt.
-
raudonojo vyno actas1 šaukštelis (-iai)
-
alyvuogių aliejus1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūroje.
Lazanija:
Nulupkite svogūną ir česnaką (1 skiltelę) ir smulkiai juos supjaustykite. Apkepkite svogūną, česnaką ir grybus aliejuje keptuvėje. Kepkite tol, kol skystis išgaruos. Sudėkite viską ant lėkštės.
Į keptuvę supilkite pomidorus, vandenį ir sutrupintą buljono kubelį ir užvirinkite. Pridėkite špinatus ir po to grybus bei pesto. Pagardinkite druska ir pipirais. Supjaustykite rozmariną ir sudėkite.
Sutepkite lazanijos lakštus grybų padažu formoje, kurios matmenys yra apytiksliai 20×30 cm. Kas antrą lakštą sutepkite nedideliu rikotos kiekiu. Patį viršutinį lakštą sutepkite padažo sluoksniu, nedideliu rikotos kiekiu ir pabarstykite grana padano sūriu. Kepkite orkaitės viduryje apie 20 minučių.
Salotos:
supjaustykite salotas juostelėmis ir sumaišykite jas su actu, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Patiekite lazaniją su salotomis.