Lazanija su grybais, pesto ir rikota

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Lazanija su grybais, pesto ir rikota

Ingredientai

Lazanijai:

  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • užšaldytas grybų mišinys
     500 g
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • trinti pomidorai
     500 g
  • vanduo
     200 ml
  • daržovių sultinys
      1 kubelis
  • špinatų lapeliai
     200 g
  • pesto padažas
     130 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • rozmarinas
      0.5 ryšulėlio
  • lazanijos lakštai
      15 vnt.
  • rikotos sūris
     250 g
  • Grana Padano sūris
     50 g

Salotoms:

  • salotų mišinys
      0.5 vnt.
  • raudonojo vyno actas
     1 šaukštelis (-iai)
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūroje. 

Lazanija:

Nulupkite svogūną ir česnaką (1 skiltelę) ir smulkiai juos supjaustykite. Apkepkite svogūną, česnaką ir grybus aliejuje keptuvėje. Kepkite tol, kol skystis išgaruos. Sudėkite viską ant lėkštės.

Į keptuvę supilkite pomidorus, vandenį ir sutrupintą buljono kubelį ir užvirinkite. Pridėkite špinatus ir po to grybus bei pesto. Pagardinkite druska ir pipirais. Supjaustykite rozmariną ir sudėkite.

Sutepkite lazanijos lakštus grybų padažu formoje, kurios matmenys yra apytiksliai 20×30 cm. Kas antrą lakštą sutepkite nedideliu rikotos kiekiu. Patį viršutinį lakštą sutepkite padažo sluoksniu, nedideliu rikotos kiekiu ir pabarstykite grana padano sūriu. Kepkite orkaitės viduryje apie 20 minučių.

Salotos:

supjaustykite salotas juostelėmis ir sumaišykite jas su actu, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Patiekite lazaniją su salotomis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė