Lazanija su varškės ir špinatų įdaru
-
Gaminimas 1h 10min
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
lazanijos lakštai12 vnt.
-
varškė200 g
-
špinatai500 g
-
fermentinis sūris100 g
-
kiaušinis1 vnt.
-
grietinė2 šaukštas (-ai)
-
česnakas1 vnt.
-
svogūnai2 vnt.
-
sviestas4 šaukštas (-ai)
-
Saulėje džiovintų pomidorų puselės aliejuje RIMI8 vnt.
-
pienas300 ml
-
miltai1 šaukštas (-ai)
-
prieskoninės žolelės1 žiupsnelis
-
druska ir pipirai1 žiupsnelis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Ši lengvai pagaminama lazanija patiks ne tik vegetarams. Tai kitoks požiūris į lazaniją, kurioje mėsos gali ir nebūti. Šis receptas yra puiki išeitis norint pamėginti kažką naujo.
Paruoškite du lazanijos įdarus.Varškę sutrinkite su kiaušinio tryniu, grietine ir pagardinkite druska. Keptuvėje išlydykite 1 šaukštą sviesto, pakepinkite smulkiai kapotus svogūnus ir česnakus (2 skilteles), sumeskite plėšytus špinatų lapelius, užberkite druskos, prieskoninių žolelių, pipirų ir troškinkite 5 min.
Baltajam padažui puode išlydykite 2 šaukštus sviesto, suberkite miltus ir pakepkite. Tada pamažu supilkite pieną ir nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės. Į likusiu sviestu išteptą kepimo formą aukštais kraštais dėkite 2–3 lazanijos lakštus taip, kad neliktų tarpų. Ant viršaus paskleiskite varškės įdaro ir pabarstykite smulkintais saulėje džiovintais pomidorais. Berkite ploną sluoksnį tarkuoto sūrio ir pašlakstykite padažu. Uždėję kitą lakštų sluoksnį, tą patį padarykite su špinatų įdaru. Taip paeiliui sluoksniuokite, kol sudėsite visus lakštus ir įdarą. Viršuje turi būti lakštinių sluoksnis.
Ant viršaus suberkite likusį sūrį ir supilkite visą padažą. Formą sandariai uždenkite folija ir kepkite 170–180 °C orkaitėje 35–40 min. Paskui foliją nuimkite ir kepkite, iki patiekalo viršus dailiai apskrus. Skanaus!