Lazanijos pyragas

  • Gaminimas 2h
  • Vidutinis
Lazanijos pyragas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas
     0.5 vnt.
  • Česnakas
     4 skiltelė (-ės)
  • Smulkinta jautiena
     450 g
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • Pipirai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Pomidorų padažas
     425 g
  • Pomidorų pasta
     85 g
  • Rikotos sūris
     425 g
  • Bazilikas (šviežias)
     10 g
  • Kiaušinis (didelis)
     1 vnt.
  • Tarkuotas kietasis sūris
     50 g
  • Lazanijos lakštai (virti)
     15 vnt.
  • Mocarela sūris
     200 g

Ingredientai padažui:

  • Sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • Miltai
     2 šaukštas (-ai)
  • Pienas
     360 ml
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį
  • Tarkuotas kietasis sūris
     30 g

Ingredientai patiekimui:

  • Bazilikas (šviežias)
     
  • Tarkuotas kietasis sūris
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 ° C temperatūros.

Virkite lazanijos lakštus (apie 15-20 vnt., atsižvelgiant į kepimo dubens ir lakštų dydį). 

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnako skilteles. Kepkite apie 3-4 minutes.

Įdėkite maltą mėsą, druskos ir pipirų ir pakepkite apie 10–12 min., kol skystis išgaruos. 

Įpilkite pomidorų padažo ir pomidorų pastos, tada sumažinkite šilumą ir troškinkite apie 15 minučių. Nukelkite keptuvę į vėsią vietą.

Mažame dubenyje sumaišykite rikotos ir parmezano sūrius, baziliką ir kiaušinį. Maišykite, kol masė taps vientisa.

Kepimo dubenį patepkite aliejumi, padenkite kepimo popieriumi ir vėl sutepkite.

Tada dubens dugną padenkite makaronų lakštais be tarpų.

Ant makaronų lakštų uždėkite pusę susmulkinto mocarelos sūrio.

Tada dėkite pusę visos mėsos ir uždenkite lazanijos lakštais.

Tada sudėkite visą rikotos sūro mišinį ir vėl užklokite makaronais.

Dėkite likusią mėsą ir užberkite mocarela sūriu.

Sudėkite likusius makaronų lakštus ir juos uždenkite kepimo popieriumi.

Kepkite orkaitėje apie 45 minutes.

Kol pyragas kepa, paruoškite padažą:

Nedideliame puode ištirpinkite sviestą.

Kai sviestas ištirps, suberkite miltus ir nuolat maišykite šluotele.

Įpilkite pieno ir toliau maišykite, kol padažas pradės tirštėti.

Įpilkite druskos ir pipirų bei parmezano sūrio, gerai išmaišykite. Kai sūris išsilydys, nukelkite nuo ugnies.

Patiekite:

Nuimkite lazanijos dubenį ir apverskite jį aukštyn kojomis. Nuimkite dubenį ir kepimo popierių.

Pyragą apliekite padažu ir apibarstykite baziliku.
Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė