Lazanijos pyragas
-
Gaminimas 2h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
Alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
Svogūnas0.5 vnt.
-
Česnakas4 skiltelė (-ės)
-
Smulkinta jautiena450 g
-
Druska1 šaukštelis (-iai)
-
Pipirai1 šaukštelis (-iai)
-
Pomidorų padažas425 g
-
Pomidorų pasta85 g
-
Rikotos sūris425 g
-
Bazilikas (šviežias)10 g
-
Kiaušinis (didelis)1 vnt.
-
Tarkuotas kietasis sūris50 g
-
Lazanijos lakštai (virti)15 vnt.
-
Mocarela sūris200 g
Ingredientai padažui:
-
Sviestas2 šaukštas (-ai)
-
Miltai2 šaukštas (-ai)
-
Pienas360 ml
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Tarkuotas kietasis sūris30 g
Ingredientai patiekimui:
-
Bazilikas (šviežias)
-
Tarkuotas kietasis sūris
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 ° C temperatūros.
Virkite lazanijos lakštus (apie 15-20 vnt., atsižvelgiant į kepimo dubens ir lakštų dydį).
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnako skilteles. Kepkite apie 3-4 minutes.
Įdėkite maltą mėsą, druskos ir pipirų ir pakepkite apie 10–12 min., kol skystis išgaruos.
Įpilkite pomidorų padažo ir pomidorų pastos, tada sumažinkite šilumą ir troškinkite apie 15 minučių. Nukelkite keptuvę į vėsią vietą.
Mažame dubenyje sumaišykite rikotos ir parmezano sūrius, baziliką ir kiaušinį. Maišykite, kol masė taps vientisa.
Kepimo dubenį patepkite aliejumi, padenkite kepimo popieriumi ir vėl sutepkite.
Tada dubens dugną padenkite makaronų lakštais be tarpų.
Ant makaronų lakštų uždėkite pusę susmulkinto mocarelos sūrio.
Tada dėkite pusę visos mėsos ir uždenkite lazanijos lakštais.
Tada sudėkite visą rikotos sūro mišinį ir vėl užklokite makaronais.
Dėkite likusią mėsą ir užberkite mocarela sūriu.
Sudėkite likusius makaronų lakštus ir juos uždenkite kepimo popieriumi.
Kepkite orkaitėje apie 45 minutes.
Kol pyragas kepa, paruoškite padažą:
Nedideliame puode ištirpinkite sviestą.
Kai sviestas ištirps, suberkite miltus ir nuolat maišykite šluotele.
Įpilkite pieno ir toliau maišykite, kol padažas pradės tirštėti.
Įpilkite druskos ir pipirų bei parmezano sūrio, gerai išmaišykite. Kai sūris išsilydys, nukelkite nuo ugnies.
Patiekite:
Nuimkite lazanijos dubenį ir apverskite jį aukštyn kojomis. Nuimkite dubenį ir kepimo popierių.
Pyragą apliekite padažu ir apibarstykite baziliku.
Skanaus!